EP-választás - LMP: közös európai klímavédelemre van szükség

    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (MTI) - Az LMP az éghajlatváltozást tartja a legnagyobb kihívásnak, ezért európai parlamenti (EP) választási kampányában egy egységes és közös európai klímavédelem megvalósításáért küzd - mondta a párt országos elnökségének titkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
hirdetés
    "Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát" - hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

    Magyarországon is kapjanak európai béreket a munkavállalók! - hívta fel a figyelmet egy másik célkitűzésükre. Ez a párt szerint úgy érhető el, ha a béreket terhelő adók csökkennek, de a környezetszennyező vállalatokat nagyobb közteher fizetésére kötelezik.

    Ide sorolta azokat a multinacionális nagyvállalatokat, elsősorban az autógyárakat, amelyek a kormány stratégiai partnerei.

    Az LMP "keményen megadóztatná" azokat, akik zöldterületek rovására létesítenek ipari parkot, akik erdőket vágnak ki. "Fizessenek a szennyezők!" - hangsúlyozta.

    Kanász-Nagy Máté beszámolt arról is, hogy pártja leadta az EP-választási induláshoz szükséges számú aláírást. Ahogy fogalmazott, jóval többet adtak le, mint korábban, és jóval hamarabb is teljesítették ezt a feladatot.