EP-választás - Plakátokon mutatja be a Jobbik a "migránsmunkások" okozta problémát

    Budapest, 2019. május 10., péntek (MTI) - Országos plakát-vándorkiállítást indított pénteken a Jobbik a "migránsmunkások" jelentette probléma bemutatására.
hirdetés
    Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a plakátokat bemutató budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt: az általuk közölt adatokból "egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz-KDNP nemcsak átveri Magyarországot, de hozzájárul egy tervezett lakosságcsere létrehozásához".

    Szerinte látszólag küzd a kormányzat a migráció ellen, hiszen tudatosan engedi a százezernél is több "migránsmunkás" betelepedését, akik aztán olyan ágazatokban dolgoznak, ahol volna magyar munkavállaló is, csak drágábban.

    A Jobbik megoldása egyszerű: sem gazdag, sem szegény migránsokat nem szeretnénk Magyarországon látni, sem udvariasan kopogtatókat, sem kötvény megvásárlása által érkezőket vagy családtagjaikat - fogalmazott az ellenzéki politikus.

    Alelnöktársa, Stummer János szerint Orbán Viktor és a Fidesz - ahelyett, hogy megvédték volna Magyarországot a migrációs hullám nyomásától - "a hátsó ajtó migránsmunkások tízezreit engedték be", akik aztán azoknak a helyén dolgoznak, akik az utóbbi években kényszerűségből elhagyták az országot.

    Kiemelte: néhány héttel ezelőtt a Fideszen bukott meg a Jobbik "magyar kvóta" javaslata, amely szerint a tíz főnél többet foglalkoztató cégeket arra kötelezné, hogy munkavállalóik legalább kilenctizede európai uniós állampolgár legyen.

    Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel azt közölte: minden épeszű magyar ember úgy gondolja, hogy az uniós forrásoknak, az oktatásban, az egészségügyben és a magyar vállalkozások szférájában, nem pedig "a miniszterelnök rokonságából kell milliárdost csinálni általuk".

    Az általam nem tisztelt balliberális gazdaságpolitika és az általam szintén nem tisztelt orbáni gazdaságpolitika ugyanúgy részese volt ennek a lopásnak - jelentette ki az ellenzéki politikus, hangsúlyozva, pártja "uniós mérleget" szeretne, hogy kimutassák, mely területen gyarapodott, hol vesztett Magyarország a csatlakozással.

    Az uniós forrásokat egész Európán belül Magyarországon lopták szét a legaljasabb módon - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

    Arra az újságírói felvetésre, hogy korábban disznónak, gazembereknek nevezett kormánypolitikusokat, Stummer János azt közölte: nem készül bocsánatot kérni, hiszen az utóbbi kilenc évben is voltak olyan politikusok, akik "nem a magyar nemzetért, hanem a saját pénztárcájukra dolgoznak".