EP-választás - Újabb megfigyelőket vett nyilvántartásba az NVB

    Budapest, 23019. május 10., péntek (MTI) - Újabb megfigyelőket vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság; a három, Fidesz-KDNP által bejelentett megfigyelő a kisvárdai, a vásárosnaményi és a mátészalkai egyéni választókerületi választási irodánál ellenőrzi a levélszavazatok gyűjtését.
hirdetés
    A választási eljárásról szóló törvény szerint a levélben szavazók bármely országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában is leadhatják szavazatukat, a magyarországi szavazásra rendelkezésre álló időszakban.

    A leadott levélszavazatokat az iroda folyamatos felügyelete alatt álló urnába lehet bedobni, a listát állító jelölőszervezetek által megbízott megfigyelők pedig jelen lehetnek az urna felügyelete során. A listát állító jelölőszervezet választókerületi székhelyenként két megfigyelőt jelenthet be. A megfigyelőket május 16-án 16 óráig lehet bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

    Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi előírásoknak, az NVB pénteken nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP három megfigyelőjét. A megfigyelők Kisvárdán, Vásárosnaményben és Mátészalkán lehetnek jelen a levélszavazatokat gyűjtő urna felügyelete során.