Férfi vízilabda ob I - Az FTC nyerte a döntő első összecsapását

    Budapest, 2019. május 10., péntek (MTI) - Az FTC két góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén, pénteken.
hirdetés
    Eredmény, E.ON férfi ob I, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés:

    FTC-Telekom - A-Híd OSC Újbuda 8-6 (1-1, 3-2, 2-2, 2-1)

    -------------------------------------------------------

    gólszerzők: Vámos 3, Sedlmayer 2, Kállay, Younger, Jaksic 1-1, illetve Erdélyi 2, Hárai, Randelovic, Burián, Kovács 1-1

    Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára

    A Komjádi uszodában rendezett mérkőzésen a címvédő, 22-szeres bajnok Ferencváros indíthatta az első támadást, Hárai Balázs centergóljával azonban az eddig hétszer első, legutóbb 1978-ban diadalmaskodó OSC szerzett vezetést. A gyors hazai egyenlítés után hosszú perceken át nem esett találat egyik oldalon sem.

    A harmadik gólra a második játékrész első percéig kellett várni, rövidesen viszont már 3-1-re vezetett a házigazda FTC. Erdélyi Balázs egy elhibázott büntető után másodjára már nem rontott öt méterről (3-2), Vámos Márton azonban másodszor is pontosan célzott. A nagyszünetre egygólos Fradi-előnynél (4-3) vonulhattak el a csapatok.

    A harmadik nyolc percben 4-4, majd 5-5 jelezte a sok kiállítást hozó találkozó kiegyensúlyozottságát, egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól. A minimális előny ugyanakkor az FTC-nél maradt, miután az utolsó pihenő előtt néhány másodperccel a triplázó - és a fegyelmi büntetését töltő olimpiai bajnoktársat, Varga Dénest a csapatkapitányi tisztében is remekül helyettesítő - Vámos hatalmas lövéssel bevette az OSC kapuját (6-5).

    A negyedik negyedben a nyolcból több mint öt perc eltelt, amikor változott az állás: Sedlmayer Tamás kétszer betalált, így - mivel már csak a szépítésre futotta az OSC erejéből - 8-6-ra nyert a Ferencváros.

    A döntő második meccsét a jövő szombaton, az OSC otthonául szolgáló Nyéki-uszodában játsszák, 13.45-től.

    korábban, a 3. helyért, 1. mérkőzés:

    Szolnoki Dózsa-ZF-Eger 10-7 (3-3, 1-1, 2-2, 4-1)

    ------------------------------------------------

    Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnok javára