Fidesz: a közszféra béreit a baloldal fagyasztotta be

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A közszféra béreit a baloldal fagyasztotta be, továbbá elvettek egyhavi illetményt, növelték az adókat, tízezreket tettek utcára és alig emelték a minimálbért - kommentálta a Fidesz-frakció Szél Bernadett LMP-társelnök hétfői kijelentéseit.
hirdetés
    Az ellenzéki politikus tarthatatlannak nevezte, hogy a közalkalmazottak és a köztisztviselők bére már kilencedik éve lesz befagyasztva jövőre.

    A Fidesz reagálásában az áll, az LMP kétszínű, mert miközben a közszféra béremeléseiről beszél, a Jobbik, az MSZP, a DK, az Együtt, a PM politikusai mellett az ő politikusai is nemet mondtak a jövő évi adócsökkentésekre és a közszféra béremeléseinek folytatására. Nemet mondtak a gyermekes családok, a munkavállalók, a nyugdíjasok, a közszféra dolgozóinak és a hazai vállalkozásoknak a támogatására is - tették hozzá.

    A Fidesz célja, hogy miután a közszférában már elkezdődtek az emelések, a versenyszférában is jelentős béremelés valósuljon meg.

    Ennek érdekében jövőre "meredeken" emelkedik a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, tovább nő a rendőrök, katonák, pedagógusok, ápolók, szakorvosok, felsőoktatási, szociális, kulturális és megyei kormányhivatali dolgozók illetménye, és tovább csökkennek az adók - írták.