Hercegi utód - A BBC kirúgta egyik műsorvezetőjét rasszista ízű tweetje miatt

    London, 2019. május 9., csütörtök (MTI) - Menesztette egyik munkatársát csütörtökön a BBC rádió, mert a műsorvezető óriási felháborodást keltő, rasszista ízű Twitter-bejegyzést tett közzé Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő e héten született kisfiáról.
hirdetés
    A 61 éves Danny Baker, a hír- és sportműsorokat, betelefonálós és beszélgetős programokat sugárzó BBC Radio 5 Live egykori műsorvezetője a Twitter portálra egy olyan képet töltött fel, amelyen egy férfi és egy nő egy elegánsan felöltöztetett csimpánzt vezet kézen fogva. Az azóta törölt kép alatt "egy királyi bébi távozik a kórházból" felirat volt olvasható.

    Harry herceg - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - tavaly májusban vette feleségül Meghan Markle-t.

    Az egykori színésznő személyében először került afrikai-amerikai gyökerű amerikai állampolgár a brit királyi családba a trónutódlási lista egyik magas rangú tagjának hitveseként.

    A hercegi házaspár gyermeke, aki az Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet kapta, hétfőn született.

    Danny Baker Twitter-bejegyzése felháborodott reagálások özönét indította el, és csütörtök délután a BBC bejelentette, hogy felmondta a műsorvezető munkaviszonyát. A brit közszolgálati rádió közleménye szerint Baker "ragyogó műsorvezető, de cselekedete nem egyeztethető össze a BBC normáival".

    Baker, akinek szombat reggelenként jelentkező műsora rendkívül népszerű volt, csütörtökön több Twitter-bejegyzésben is elnézést kért, és "óriási hibának" nevezte a kép közzétételét, azt azonban tagadta, hogy rasszista indíttatás vezette. Egyik bejegyzésében azt írta, hogy "vicces képről" volt szó, de "természetesen nem az adott összefüggésben".