Jégkorong Négy Nemzet Torna - Három győzelemmel első a kazah válogatott

    Budapest, 2018. november 9., péntek (MTI) - A kazah jégkorong-válogatott százszázalékos mérleggel az élen végzett a budapesti Négy Nemzet Tornán, mivel szerdai és csütörtöki győzelmét követően pénteken 3-2-re nyert az olasz csapat ellen a Tüskecsarnokban.
hirdetés
    Eredmény:

    Kazahsztán-Olaszország 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

    Az állás: 1. Kazahsztán 9 pont/3 mérkőzés - már tornagyőztes, 2. Olaszország 3/2, 3. Magyarország 0/1 (1-3), 4. Koreai Köztársaság 0/2 (5-10)

    A tartalékos kerettel érkezett kazahok a magyarok 3-1-es legyőzése után 5-3-ra múlták fölül a Koreai Köztársaság csapatát, míg az A csoportos olaszok a kelet-ázsiai együttes ellen nyertek 5-2-re a szerdai nyitónapon.

    Az aktívabban kezdő olaszok emberelőnyben szereztek vezetést, de a kazahok négy a három ellen még az első harmadban egyenlítettek.

    A középső húsz perc végén fokozták a nyomást az ebben a periódusban irányító kazahok, akik előbb egy érvénytelen gólt szereztek, majd egy szabályos találattal átvették a vezetést.

    A záró felvonásban egyenlített az olasz válogatott, így a döntés az utolsó negyedórára maradt. Öt és fél perccel a végső dudaszó előtt a kazahok újra előnyt szereztek, s bár az utolsó másfél percben kapuslehozatallal kísérleteztek az olaszok, a gólhoz nem ők, hanem a kapuvasig jutó kazah együttes állt közelebb. Az eredmény azonban már nem változott, így a kazahok százszázalékos teljesítménnyel zárták első helyen a tornát.

    A magyar csapat 19.30-kor a dél-koreaiak ellen lép jégre a Tüskecsarnokban.

    A kazah válogatott házigazdaként ellenfele lesz a magyar együttesnek az április 29. és május 5. között Asztanában sorra kerülő divízió I/A vb-n, melynek résztvevője lesz még a dél-koreai, a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

    Később:

    Magyarország-Koreai Köztársaság 19.30

    Szerdán játszották:

    Kazahsztán-Magyarország 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)

    Olaszország-Koreai Köztársaság 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

    Csütörtökön játszották:

    Kazahsztán-Koreai Köztársaság 5-3 (2-0, 2-2, 1-1)

    Szombaton játsszák:

    Magyarország-Olaszország 16.00