Kabalapályázatot hirdet a MÚSZ

    Budapest, 2019. április 15., hétfő (MTI) - A Magyar Úszó Szövetség nyílt kabalapályázatot hirdet, mely során a jelentkezőknek a magyar úszósport állandó "kísérőjét" kell megtervezniük.
hirdetés
    A MÚSZ hétfői közleménye szerint a győztes félmillió forintos jutalmat kap.

    A rajzos ötletekkel, tervekkel május 26-án 12 óráig lehet pályázni. A kabalafigurákat a jövőben a magyarországi viadalokon érmes versenyzők vehetik át, illetve a közönség is megvásárolhatja, a bevételt pedig az utánpótlás-nevelésre fordítja a szövetség.

    A beérkezett pályamunkákat egy bírálóbizottság értékeli, tagjai között lesz Kovács Ágnes olimpiai bajnok, az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének delegáltja, a MÚSZ és sportolói bizottságának képviselője, továbbá két neves művész, egyetemi oktató: Koós Pál, egyetemi docens, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének Igazgatója és Auth Attila grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének egyetemi adjunktusa, valamint - a praktikussági és megvalósíthatósági szempontok okán - a korábbi világversenyek kabaláinak gyártásában fontos szerepet vállalt Kéri Kft. képviselője.

    A bizottság hat pályaművet választ ki első körben, az alkotóknak ezután egy még részletesebb, mindenre kiterjedő tervet kell benyújtaniuk, miközben online is indul egy közönségszavazás, az itt szerzett első hely egy szavazatot ér a végső bírálási folyamatban. A győztest a Magyar Úszás Napján, június 16-án jelenti be a MÚSZ. A részletes pályázati kiírás megtalálható szövetség honlapján.