Kártérítési alapból rendezné a Jobbik a devizahitelesek problémáját

    Budapest, 2018. június 19., kedd (MTI) - A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik - jelentette be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón Z. Kárpát Dániel alelnök.
hirdetés
    Az ellenzéki politikus szerint ebből az alapból a már kilakoltatottakat és azokat is segíthetnék, akiknek már lezárult a szerződése. A Jobbik azt támogatja, hogy 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de célravezetőnek azt látnák, ha az intézkedés addig maradna érvényben, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét.

    Ezeknek az adósoknak emberhez méltó körülményeket lehet és kell teremteni, enélkül ugyanis nem beszélhetünk tisztességes kormányzásról Magyarországon - fogalmazott a Jobbik alelnöke. Jelezte, hogy továbbra is azt tartják az egyetlen megoldásnak, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítják.

    Addig átmeneti részmegoldásként említette, hogy szabadulhassanak meg a hitelüktől azok, akik "öt évig betartották a kőkemény feltételeket", pedig vagyontárgyaikat a végrehajtó már elvette, árverezéskor pedig élvezzenek elővásárlási jogot az adósok. Z. Kárpát Dániel szerint így elkerülhető lenne, hogy egy jól körülhatárolható kör az érték töredékéért szerezze meg ezeket az ingatlanokat.