Kiállítás nyílt a Diákhitel Központ művészeti pályázatának anyagából

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósíthatóságát vizsgálja a Diákhitel Központ Zrt. (DHK) idei képzőművészeti pályázata, amelynek legjobb munkáiból az A38 Hajó kiállítóterében nyílt tárlat hétfőn.
hirdetés
    A Képző elnevezésű pályázat első díját Gulyás Levente, a Kaposvári Egyetem hallgatója nyerte el, a második helyezett Sivák Zsófia (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) lett, a harmadik díjat pedig Tétényi Gabriella (Pécsi Tudományegyetem) vehette át a tárlat megnyitóján.

    Bugár Csaba, a DHK vezérigazgatója az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy ötödik alkalommal hirdették meg a pályázatot közép- és felsőfokú oktatásban tanulók számára. A kiírás idei témája: hogyan segíthető elő a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és az esélyegyenlőség megvalósítása?

    A cégvezető szerint a pályázattal a diákok széles körét sikerült megszólítani: 122 pályázó csaknem 350 művel jelentkezett, művészeti képzésben résztvevők, középiskolások, fővárosi és vidéki egyetemek hallgatói egyaránt.

    A DHK pályázata minden évben lehetőséget akar biztosítani arra, hogy a fiatalok markáns véleményt fogalmazzanak meg a társadalom fontos kérdéseivel kapcsolatban - hangsúlyozta Bugár Csaba, aki szerint a fiatalok ezúttal is meglepő nyitottsággal fordultak az érzékeny téma felé.

    Till Attila műsorvezető, rendező, a pályázat fővédnöke, a zsűri tagja a beküldött anyagot értékelve örömét fejezte ki, hogy számtalan erős munka, köztük sok festmény érkezett a pályázatra.

    Vasák Benedek, az A38 Hajó kreatív igazgatója azt emelte ki, hogy lenyűgözően sokféle technika, megközelítés, világlátás találkozik a galéria terében.