Kiválasztották az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának résztvevőit 2020-ra

    Budapest, 2019. május 9., csütörtök (MTI) - Kiválasztották az Eötvös Péter Alapítvány fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek meghirdetett mentorprogramjának résztvevőit 2020-ra, és idén elindul a nagyzenekari mentorkoncertek sorozata a MR Szimfonikus Zenekarral és a Pannon Filharmonikus Zenekarral.
hirdetés
    Az Eötvös Péter Alapítvány 2018-ban három éven át tartó mentorprogramot hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek - olvasható az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A program utolsó évére is rekordszámú volt a jelentkezés: a világ minden részéből érkező fiatal karmesterek és zeneszerzők közül Eötvös Péter, Vajda Gergely és Horváth Balázs választotta ki a 2020-as év résztvevőit.

    A mentorprogram utolsó évét Holly Hyun Choe (Egyesült Államok) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek, valamint Hank Jol Jun (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentina/Olaszország) zeneszerzők kezdhetik el.

    A program vezető professzora Eötvös Péter és Vajda Gergely zeneszerző, karmester, állandó zenekari partnere az Óbudai Danubia Zenekar. A mentorprogram évenként két zeneszerzőt és két karmestert fogad. A koncerteket élőben követheti a közönség a Budapest Music Centerből.