Legyőzte az olaszokat a vb-re készülő jégkorong-válogatott

    Budapest/Coventry, 2019. április 20., szombat (MTI) - A nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott 6-1-re legyőzte az A csoportos Olaszországot szombaton Coventryben.
hirdetés
    A magyar csapat a vb-címvédő svédek elleni találkozóval indította a felkészülést, és szoros mérkőzésen 4-3-ra kikapott a Tüskecsarnokban. Ezt követően Miskolcon kétszer is a lengyelekkel mérkőzött, s előbb szétlövéssel 2-1-re, majd rendes játékidőben 4-2-re nyert. Szerdán pedig a Tüskecsarnokban 7-4-re diadalmaskodott a vb-rivális szlovénok felett.

    Eredmény, felkészülési mérkőzés:

    Magyarország-Olaszország 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

    --------------------------------------------

    gól: Nagy G. 2, Galló, Szirányi, Vas J., Sofron, illetve Miceli

    A két együttes korábban 40 alkalommal mérkőzött meg, 14 magyar és 19 olasz siker mellett 7 döntetlen született. Legutóbb februárban a bledi felkészülési tornán hosszabbítást követően 1-0-ra győztek az olaszok.

    A magyar együttes villámrajtot vett, már az első percben kétgólos előnyre tett szert, s bár a nyitó játékrészben szépítettek az olaszok, a folytatásban egyre növelte előnyét, s magabiztos győzelmet aratott Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese.

    A magyar csapat vasárnap a világelitben szereplő brit együttes ellen zárja felkészülését Milton Keynesben.

    A kazahsztáni világbajnokságon április 29. és május 5. között a házigazda kazah válogatott mellett a szlovén, a fehérorosz, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.