New Yorkban mutatják be a Recirquel Non Solus című produkcióját

    Budapest, 2019. január 29., kedd (MTI) - A New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központban mutatja be a Recirquel újcirkuszi társulat Non Solus című produkcióját február 14. és 16. között.
hirdetés
    A BAM színpadán olyan társulatok és művészek léptek fel korábban, mint a szentpétervári Mariinszkij Színház balettkara, a világ egyik legnagyobb balett-táncosaként emlegetett Mikhail Baryshnikov, vagy a világhírű német Wuppertali Táncszínház megalapítója, Pina Bausch, magyar társulat azonban most először áll a helyszínen az amerikai közönség elé - olvasható a Recirquel MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

    A Magyarországon 2015-ben debütált Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit a cirkuszművészet és a tánc eszközeivel. A társulat művészeti vezetője, Vági Bence által rendezett produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el a test és a lélek, valamint hogyan élhető az élet.

    Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadásának díszlettervezője Iványi Árpád volt, a darab hangzásvilágát pedig Bach műveinek elektronikus zenei hangszerelésével, valamint Fassang László kortárs orgonajátékával tették még egyedibbé az alkotók.