Nyolcvanegy éves korában találkozott először 103 éves édesanyjával egy ír nő

    London, 2019. május 10., péntek (MTI) - Több évtizednyi keresés után végül idén áprilisban találkozott először 103 éves édesanyjával egy 81 éves ír nő - adta hírül a BBC News.
hirdetés
    A Dublinban született Eileen Mackent csecsemőkorában örökbe adták és 19 évesen kezdte el keresni vér szerinti édesanyját.

    Macken tavaly felvette a kapcsolatot az ír RTÉ Radio 1 csatorna egyik műsorának készítőivel, hogy elmesélje történetét a hallgatóságnak.

    Tavaly augusztusban aztán egy genealógus azzal hívta fel a 81 éves asszonyt, hogy megtalálta az édesanyját Skóciában.

    "Amikor ezt meghallottam, semmi sem tarthatott vissza attól, hogy felkeressem őt" - idézte fel a háromgyerekes Eileen.

    Az asszony áprilisban utazott el Skóciába, ahol csaknem hatvan évnyi keresés után végre találkozott édesanyjával, Elizabethtel, aki szombaton lesz 104 éves.

    "Ő a legszebb nő a világon, csodálatos családdal, akik nagy szeretettel fogadtak engem" - mondta el a találkozót követően Eileen a rádióban. Hozzátette: "azt mondtam neki: +tudod, én a lányod vagyok+, ő pedig felnézett rám és megfogta a kezemet".

    Eileen, aki azt is megtudta, hogy van két fiú féltestvére, elmondta, az édesanyjával való találkozó olyan boldogságot okozott számára, amelyről soha még csak nem is álmodott.