OGY - Krónika 10. rész (elektronikus hírközlés, napirend után)

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - A napirend megtárgyalásának lezárásaként a képviselők megtartották az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel összefüggő egyes törvények zárószavazás előtti módosító javaslatának vitáját, hárman pedig napirend után is szóra emelkedtek.
hirdetés
    Elektronikus hírközlés

    Az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel összefüggő egyes törvények zárószavazás előtti módosító javaslatának vitájában csak Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szólalt fel, aki jelezte, hogy pártja szándéka az volt: ne csak a második visszaélés után kerüljön egy cég fekete listára, hanem már az első után is legyen valamilyen jelzés a fogyasztókhoz erről.

    A képviselő szerint nemcsak a listán megjelenő társaságoknál, hanem a tulajdonos egyéb cégeinél is kellene lennie valamilyen fogyasztóvédelmi jelzésnek. Z. Kárpát Dániel szerint ennek sem technikai, sem elvi akadálya nincs.

    Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a teljes törvényjavaslat vitáiban elhangzottakra reagálva azt mondta, a netes vásárlás robbanásszerű növekedése szükségessé teszi a jogi lépéseket, valamint a fogyasztók figyelmének felhívását.

    A javaslat azonban emellett arról is szól, hogy miként terjesztik el Magyarországon a "szupergyors" internetet.

    Hiller István elvezető elnök azután lezárta a vitát.

    Napirend után

    Napirend utáni felszólalásra három képviselő jelentkezett. Lukács László György (Jobbik) a budapesti Szent János kórház helyzetére hívta fel a figyelmet, mondván, a kormányzati intézkedések csak ártottak az intézménynek. Sallai R. Benedek (LMP) a Hármashatár-hegyen lévő védett növényekről és állatokról beszélt, mivel szerinte a kormány a 2024-es olimpia miatt ezeket veszélyeztetné. Varga László (MSZP) a választókerületében, Miskolcon lakók légszennyezettségi problémáira hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy sok egészségügyi problémát okoz a szennyezett levegő.

    A felszólalásokat követően Hiller István levezető elnök lezárta a napirend tárgyalását, a képviselők kedd reggel 9 órakor folytatják a munkát az idei utolsó parlamenti ülésnapon.