OS - A Demokratikus Koalíció közleménye

    Budapest, 2018. február 11., vasárnap (OS) - DK-Szolidaritás: Felháborító, hogy következmények nélkül maradt a náci felvonulás a "kitörés napján"
hirdetés
    Sajtóhírek szerint tegnap több ezer neonáci vonult fel Budán az 1945-ös budavári kitörés évfordulóján. A felvonulók horogkeresztes karszalagokat és korabeli náci egyenruhát viseltek, a Rendőrség mégsem tiltotta be a rendezvényt, sőt még biztosította is a népirtásra nemzeti romantikával visszatekintők masírozását.

    A Demokratikus Koalíció-Szolidaritás szövetség felháborítónak tartja, hogy következmények nélkül maradt a náci felvonulás a "kitörés napján". A DK tudni akarja, hogy a Rendőrség miért nem tiltotta be a rendezvényt tiltott önkényuralmi jelképek viselése miatt és miért nem lépett közbe legalább a helyszínen? A DK szerint megengedhetetlen, hogy a magyar szélsőjobb ugyanazon zászlók alatt masírozzon, mint amelyek alatt 6 millió, köztük 600 ezer magyar zsidót öltek meg a nácik a II. világháború idején.

    dr. Oláh Lajos

    Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője

    DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.