OS - A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (3. rész)

    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Megalakult a Paralimpiai Bajnokok Klubja, negyven év paralimpiai bajnokai találkoztak.
hirdetés
    Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke köszöntőjében célként tűzte ki, hogy az országban mindenkinek ismernie kell a paralimpiai bajnokok neveit és érdemeit. "Az általános műveltség része kell legyen, hogy tudjuk, Tauber Zoltán nyerte az első magyar aranyérmet hazánknak 1976-ban, és hogy már jóval azelőtt is mi mindent tettek ezek a sportolók a fogyatékkal élőkért. A legnagyobb példaképeik lettek."

    Becsey János, a klub elnöke megköszönte az Olimpikonok Klubja és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását. A klub működésének kiemelt céljaként jelölte meg a bajnokok aktív részvételét a Magyar Parasport Napjának a programjain, az elhunyt bajnokok emléke előtti tisztelgést, és részvételt a paralimpiai mozgalom népszerűsítésben, az új sportolók keresésében. A parasport hagyományainak ápolására felkérte Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok vívót, az IWAS Kerekesszékes Vívó Bizottságának elnökét, miniszteri biztost és Jeszenszky Attila négyszeres paralimpiai bajnok úszót: legyenek a segítségére, számít a tudásukra, évtizedes tapasztalataikra.

    Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.