OS - A Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége közleménye

    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Ezen a hétvégén különleges eseményre készül a Magyar Szervátültetettek Szövetsége: a világon egyedülálló módon 40 szervátültetett és 2 dializált futóból álló csapat rajtol el szombaton reggel 07 órakor Balatonfüredről, akik váltóban szeretnék teljesíteni az UltraBalaton futás 221 km-es távját. Az esemény egyúttal egy Magyar Rekord kísérlet is lesz. A céljuk, hogy megmutassák, ők is élhetnek teljes életet, valamint hogy támogatást és adományokat gyűjtsenek a Szövetség új életre felkészítő programjához, amely 5 év után támogatás hiányában leállt. Van közöttük szívátültetett, tüdőtranszplantált, vese- és májátültetett és művesekezelt futó is, valamint kombinált szervátültetettek, akik közül van, aki 21 km-t fut, van aki kettőt. A csapat legfiatalabb tagja egy 14 éves veseátültetett, a leghosszabb távot egy fiatal férfi kombinált tüdő- és májtranszplantáltként vállalta be.
hirdetés
    "Próbált Ön már új életet kezdeni? És szó szerint értve? Amikor már nincs alternatíva, mert elfogy a levegő, vagy nem ver a szív? A szervátültetés életet ment, de az új élethez új életforma kell, és ezt meg kell tanulni. Erre készíti fel sorstársait adományokból és támogatásokból a Magyar Szervátültetettek Szövetség ingyenes Képzett Beteg Programja, melyre a sportolók gyűjtenek.

    Kontaktok:

    Berente Judit Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöke Tel: 30-634-8982

    Dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató, akik végig az esemény helyszínén tartózkodik majd Tel: +20 458 5562

    Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.