OS - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)

    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajnálattal tudatja, hogy önkéntes orvos-csoportjának 2019. május 11-18 között Székelyföldre tervezett útját, mely fennállása óta az ötvenhetedik, lemondja. Tudjuk, hogy több ezer gyermek és több tucat egészségügyi intézmény vár ránk, ezért végtelenül sajnáljuk az elmaradt utat.
hirdetés
    A lemondás oka, hogy a Román Orvoskamara által kiadandó működési engedélyek nem készültek el időre.

    Az Európai Unión belül, ha egy orvos egy másik országban kíván önkéntes orvosi munkát végezni, ehhez szükséges a fogadó ország hozzájárulása, de Romániában a közjegyzői hitelesítések felülhitelesítése is szükséges.

    A Gyermekmentő Szolgálat munkája során mindig, minden ország előírásait teljesíti, másképp nem is tehetne. Így természetesen a romániai szabályozást is betartjuk. 1991 óta, első utunktól kezdve, mindig úgy indulunk el az orvoskörútra, hogy látogatásunkat, programunkat bejelentjük, működésünkhöz engedélyt kérünk. A 90-es években a mindenkori román egészségügyi miniszterrel egyeztettünk, a 2000-es években ezt a feladatot a Román Orvoskamara vette át.

    Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Előzmény/folytatás   OS - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész) 2019. május 10. Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajnálattal tudatja, hogy önkéntes orvos-csoportjának 2019. május 11-18 között Székelyföldre tervezett útját, mely...   OS - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (2. rész) 2019. május 10. Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) -