Phjongcshang 2018 - Nagy Konrád: a zászlóvivő szerep az egyik legnagyobb elismerésem

    Phjongcshang, 2018. február 11., vasárnap (MTI) - A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád számára óriási elismerés, hogy ő vihette a magyar olimpiai küldöttség zászlaját a phjongcshangi téli ötkarikás játékok pénteki megnyitóján.
hirdetés
    "Nagyon örültem és büszke vagyok, hogy ilyen tiszteletre méltó küldetést bízott rám a Magyar Olimpiai Bizottság" - idézi a MOB honlapja a 25 éves egyetemi világbajnokot, aki másodszor szerepelhet olimpián. Nagy Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett.

    "Nagyszerű élmény volt, hogy nemcsak a magyar csapat, hanem az egész ország mögöttem állt - fogalmazott Nagy. - A nyitóünnepségen a zászlóvivő szerepre jelölés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha is kaptam. Hatalmas motiváció az elkövetkezendő két hétre. Ez egy új mérföldkő a sportkarrieremben."

    Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagypályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.