Phjongcshang 2018 - Újabb svájci vereség

    Kangnung, 2018. február 10., szombat (MTI) - A világbajnoki címvédő svájci vegyespáros a szombat reggeli ötödik fordulóban ismét kikapott a phjongcshangi téli olimpia curlingversenyén.
hirdetés
    A tavalyi vb döntőjének "ismétlésén" a kanadaiak sima, 7-2-es győzelemmel vágtak vissza, így az európai kettős az első három forduló hibátlan mérlege után második vereségét szenvedte el.

    A kör legizgalmasabb meccsét a norvég és a finn vegyespáros vívta, ugyanis a két északi csapat döntetlenre állt nyolc end után. A ráadásban a 49 éves Tomi Rantamäki, a dél-koreai játékok legidősebb sportolója nagyszerű köveket engedett el, így a norvégoktól bravúr kellett, hogy az utolsó követ jobb helyre csúsztassák, mint a legjobb finn kő. Kristin Skaslien viszont megoldotta a nehéznek ígérkező feladatot, ugyanis a célterület jobb oldalán lévő finn kőről terelte a sajátját a középpont közelébe.

    A finnek a mezőnyben egyedüliként még nyeretlenek.

    Eredmények:

    Curling, vegyespáros, 5. forduló:

    Kína-Egyesült Államok 6-4

    Norvégia-Finnország 7-6

    Kanada-Svájc 7-2

    OAR-Koreai Köztársaság 6-5

    Az állás: 1. Kanada, Norvégia és OAR 4 győzelem/1 vereség, 4. Svájc 3/2, 5. Kína és Koreai Köztársaság 2/3, 7. Egyesült Államok 1/4, 8. Finnország 0/5

    A legjobb négy jut elődöntőbe.