Századvég Alapítvány: a döntő többség elutasítja Vona Gábor iszlámmal kapcsolatos mondatait

    Budapest, 2018. február 9., péntek (MTI) - A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a döntő többség elutasítja Vona Gábor, a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos mondatait - közölte az Alapítvány pénteken az MTI-vel.
hirdetés
    A Századvég közvélemény-kutatása a Jobbik elnökének Allahhal kapcsolatos megnyilvánulásának megítélését vizsgálta a magyar választók körében.

    A válaszadók több mint háromnegyede (78 százaléka) elutasítja Vona Gábor mondatait, 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy elfogadja - írták.

    A Századvég szerint a kutatás arra is rávilágított, hogy a pártelnök szavai még saját táborát is erősen megosztják: minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor szavait.

    A többi párt támogatói között a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali ellenzéki pártok szavazóinak 69-81 százaléka és a bizonytalanok 70 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének iszlámmal kapcsolatos szavaira.

    A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását február 3. és 7. között ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú ember megkérdezésével végezte el az úgynevezett CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - olvasható közleményükben.