Terápiás kutyákat bemutató hangoskönyvet kapnak vak és gyengénlátó gyerekek

    Budapest, 2016. december 12., hétfő (MTI) - Minden látássérült gyereknek térítésmentesen juttatja el a Kuku és barátai - Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című hangoskönyvet a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.
hirdetés
    A Kuku és barátai című mesekönyv szerzője, a gyógypedagógus-szociológus Loványi Eszter, születése óta hallássérült, mindennapjait Kuku nevű kutyája segíti. A szerző saját könyvén keresztül, mesék formájában mutatja be azokat a valós személyek ihlette hétköznapi hősöket, akik valamilyen fogyatékossággal élnek négylábú segítőikkel.

    Az egyesület egy közösségi gyűjtés jóvoltából most elkészítette a tavaly megjelent mesekönyv audionarrált változatát is, hogy a látók mellett a látássérült gyerekek is megismerkedhessenek a segítő kutyák szerepével és mindennapjaival - közölte a szervezet az MTI-vel.

    Az eredeti, 44 oldalas, illusztrációkkal teli kötet a terápiás kutyák és gazdáik hétköznapjait meséli el igaz történeteken keresztül. A szerző szerint az óvodás és kisiskolás korosztály az, amelyik a legnyitottabb módon és természetesen kezeli a másságot, ezért kiemelten fontos, hogy minél korábban legyen lehetőségük tapasztalatokat szerezni a vakvezető-, hallás-, mozgássérült-segítő, autistasegítő- és terápiás kutyák valamint fogyatékossággal élő gazdáik világáról.