Tőzsde - Vegyes zárás Európában

    Budapest, 2019. április 15., hétfő (MTI) - A nyitáskor mutatott csekély nyereség után London kivételével a záráskor is pozitív eredményt tartottak hétfőn a főbb európai tőzsdeindexek.
hirdetés
    Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,08 és 0,07 százalék nyereséget mutattak az európai kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,06 százalékkal emelkedett.

    Londonban a még nem hivatalos záróadatok alapján 0,06 százalék veszteséggel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,17 százalékkal zárt magasabban, a párizsi CAC-40 index 0,09 százalékkal emelkedett. Madridban 0,23 százalékkal, Milánóban 0,20 százalékkal az előző zárás felett fejezte be a kereskedést a tőzsdeindex.

    Hétfőn a szokásos fő téma, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások várható kimenetele mellett elsősorban vállalati eredménybeszámolók vonták magukra a befektetők figyelmét.

    A francia Publicis reklámügynökség részvénye egy százalékkal emelkedett bevételének növekedését mutató első negyedéves eredményének és megerősített éves előrejelzésének köszönhetően.

    A Nokia részvénye négy százalékkal gyengült, miután a Goldman Sach befektetési tanácsadó az Ericsson és a Samsung által támasztott konkurenciára hivatkozva csökkentette a részvény célárfolyamát.

    Az olajár csökkent, az európai kereskedési idő végén a Brent hordónként 71,12 dolláron 0,60 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a WTI ára 1,17 százalékkal 63,14 dollárra csökkent. Az orosz pénzügyminiszter jelzése szerint Oroszország és az OPEC az amerikai olajtermelés világpiaci részesedésének visszaszorítására a termeléskorlátozás beszüntetése mellett dönthet júliusi találkozójukon.

    Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik erősebben 1,1302 dolláron, az arany ára 0,33 százalékkal unciánként 1290,95 dollárra csökkent.