U17-es labdarúgó Eb - Százszázalékos maradt az oroszokat is legyőző magyar csapat

    Waterford, 2019. május 10., péntek (MTI) - A magyar válogatott 3-2-re nyert az orosz csapat ellen az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság pénteki játéknapján, így százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább.
hirdetés
    Preisinger Sándor szövetségi edző együttese úgy várhatta a pont nélkül álló oroszok elleni találkozót, hogy már korábban bebiztosította csoportelsőségét.

    A magyarok a 20. percben hátrányba kerültek, de Németh akcióból, valamint Major büntetőből szerzett találatával fordítani tudtak. Az oroszok a hajrában Mutalijev révén kiegyenlítettek, majd a 90. percben kétszer is a kapufát találták el, a győztes gólt azonban Németh révén mégis a magyarok szerezték, akik így harmadik csoportmérkőzésüket is megnyerték.

    Az U17-es válogatott a jövő hétfői negyeddöntőben a D csoport második helyezettjével - Olaszországgal vagy Spanyolországgal - csap össze, győzelme esetén pedig biztosan kvalifikálja magát az őszi, brazíliai világbajnokságra.

    A kontinensviadalon 16 válogatott vesz részt, a döntőt május 19-én rendezik. A négy csoportból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe, a torna első öt helyezettje pedig szerepelhet a vb-n.

    U17-es Eb, C csoport, 3. forduló:

    Magyarország-Oroszország 3-2 (1-1)

    -----------------------------

    gól: Németh (34., 94.), Major (71., 11-esből), illetve Sapovalov (20.), Mutalijev (87.)

    a másik mérkőzésen:

    Portugália-Izland 4-2 (1-1)

    A csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Portugália 6, 3. Izland 3, 4. Oroszország 0

    kedden játszották:

    Magyarország-Izland 2-1 (1-0)

    Portugália-Oroszország 2-1 (1-0)

    szombaton játszották:

    Magyarország-Portugália 1-0 (0-0)

    Izland-Oroszország 3-2 (3-0)