A vártnál jobban csökkent júliusban a tartós fogyasztási javak megrendelése az Egyesült Államokban

    Washington, 2017. augusztus 25., péntek (MTI) - Júliusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a tartós használati cikkek megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau pénteken közzétett kimutatása alapján.
hirdetés
    Júliusban az előzetes adatok szerint 6,8 százalékkal csökkent a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, a júniusi 6,4 százalékos emelkedés után. Elemzők 6,0 százalékos visszaesést vártak az év hetedik hónapjára.

    A közlekedési eszközök megrendelései 19,0 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest júliusban.

    A közlekedési eszközök megrendeléseinek leszámításával 0,5 százalékkal emelkedett a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest.

    A tőkejavak megrendelései - a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépgyártók erősen változékony megrendeléseinek leszámításával - a júniusi 0,1 százalékos csökkenés után 0,4 százalékkal emelkedtek júliusban.

    Az adatot a gazdasági elemzők tapasztalati alapon a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan együttmozgó mutatóként kezelik.