Lezárult az MKB Bank 4 százalékos részvénycsomagjának tulajdonváltása

    Budapest, 2017. augusztus 25., péntek (MTI) - Lezárult az MKB Bank 4 százalékos részvénycsomagjának tulajdonváltása, a Metis II. Magántőkealap 100 százalékos tulajdonában levő Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft. megvásárolta a Blue Robin Inv. S.C.A.-tól az MKB Bank 4 millió darab, részvényenként 1000 forint névértékű törzsrészvényét - közölte az MKB Bank pénteken az MTI-vel.
hirdetés
    A tájékoztatás szerint a vásárlást a részvénykönyvbe 2017. augusztus 10-én bejegyezték.

    A bejegyzéssel a Metis II. Magántőkealap kizárólagos tulajdonában lévő Rkofin Kft. 4 százalékos tulajdoni hányaddal az MKB Bank Zrt. ötödik részvényesévé vált.

    A Blue Robin Inv. S.C.A. tulajdonosi részesedése 30 százalékról 26 százalékra csökkent.

    A Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. 2017. június 1-jén vette át az MKB Bank Zrt.-t 45 százalékban tulajdonló Metis Magántőkealap kezelését.

    Az ügylet kapcsán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a Konzum Nyrt. bejelentette, hogy a Konzum Befektetési Alapkezelő kezdeményezte a felügyeletnél a Metis II. Magántőkealap regisztrációját. Ezzel az alapkezelő szándéka az volt, hogy az alap bejegyzését követően a Metis II. megvásárolja a Blue Robin Investmenttől az MKB Zrt. részvényeinek 4 százalékát - áll az MKB Bank közleményében.