Bartis Attila-darabot mutat be a Vígszínház

    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (MTI) - Bartis Attila Rendezés című művét tűzi műsorra a Vígszínház; a színház világában játszódó darab bemutatóját Szikszai Rémusz rendezésében vasárnap este tartják a Házi Színpadon.
hirdetés
    Bartis Attila a nagysikerű Romlás után a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint felidézik, Bartis Attila - akit legutóbb a Libri irodalmi közönségdíjával tüntettek ki - először 2009-ben írt darabot a Vígszínház társulatának. A Romlás témája a szerelem és a halál, és e kettő abszurd módon egyszerre ijesztő valóság és enyhülést hozó megváltás Bartis Attila hősei számára. Most újra egy hasonlóan felkavaró történetet láthatnak tőle a Vígszínház nézői, amely az 1956-os forradalom áldozatainak állít emléket.

    Bartis Attila a színház világában játszódó darabja tele van súlyos titkokkal, fájdalmas, lappangó hazugságokkal. Az író-rendező János az általa írt dráma bemutatójára készül. Az intenzív munka lázában szinte észrevétlenül keveredik az élet és a színpadi lét, a magánélet és az ötvenes évek borzalmai - a hazugság és a valóság között vékony a határ. Ki kit árult el - a múlt senkit sem hagy nyugodni - írják a darab ismertetőjében.

    "Mindenki megadja magának azt a lehetőséget, azt a pozíciót, amiből megítélheti a múltat. Ám a múltat csak ürügyként használjuk valamire, hogy elítéljünk vagy megítéljünk másokat" - idézi a közlemény Szikszai Rémusz rendezőt, aki arról beszélt, hogy soha nem nézünk valóban szembe a múlttal. "Gyakorlatilag az egész történelmünkkel ezt műveljük. Nem vagyunk hajlandóak szembenézni a saját hibáinkkal, hogy aztán tanulhassunk belőlük" - mondta.

    Az előadás főbb szerepeiben Hevér Gábor, Herczeg Adrienn, Lukács Sándor, Lengyel Tamás és Kopek Janka látható. A díszletet Varga-Járó Ilona, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte. Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.