BÉT - Elemzők: az ünnepek miatt visszafogott forgalom, oldalazás várható

    Budapest, 2016. december 22., csütörtök (MTI) - Visszafogott forgalomra, kisebb elmozdulásra, oldalazásra számítanak a közelgő ünnepek miatt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
hirdetés
    Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője MTI-hez eljuttatott kommentárja szerint csütörtökön is alacsony forgalomra, és iránytalan kereskedésre számít a tőzsdéken, az európai részvénypiacok minimális csökkenéssel indíthatják a napot.

    A befektetők már az ünnepekre készülődnek, megkezdődtek az év végi pozíciózárások, portfolióátrendezések, így nagyobb elmozdulás nem várható - fejtette ki. Hozzátette, hogy szerdán a piac pozitívan fogadta az OTP horvátországi akvizíciós megállapodását, de konkrét számokat egyelőre nem lehet tudni.

    Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője is oldalazásra számít, visszafogott forgalomban fél százalékot mozdulhat el az index. Az ünnepek miatt nem várhatók a kereskedést érdemben befolyásoló fejlemények - jegyezte meg. Hozzátette, hogy ma publikálják az Egyesült Államokban a végleges harmadik negyedéves GDP-adatokat, aminek, mivel már több becslés megelőzte, relatíve kisebb hatása lehet a kereskedésre.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,80 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 31 765,30 ponton zárt szerdán. A Mol 290 forinttal, 1,39 százalékkal 20 500 forintra csökkent, 3,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 112 forinttal, 1,36 százalékkal 8350 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 490 forintra nőtt, forgalma 230,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6170 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.