BÉT - Iránykeresésre, illetve gyengülésre számítanak a tőzsdén az elemzők

    Budapest, 2017. február 27., hétfő (MTI) - Kissé eltérően látják a hét első napját a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik iránykeresésre, illetve további esésre számítanak.
hirdetés
    Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy kétnapos jelentős esésen van túl a magyar részvénypiac, érdemes figyelni, hogy folytatódik-e az eladói nyomás. A szakértő szerint a nemzetközi piacok sem jeleznek egyértelmű irányt, így iránykeresésre számít a magyar tőzsdén; a kereskedés első órájában azonban már több impulzus látszik majd - mondta.

    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője úgy látja, korrekció zajlik a világ tőzsdéin, folytatódhat a magyar részvényeknél is a múlt héten megindult profitrealizálás.

    Kommentárja szerint a Mol keddi gyorsjelentése előtt nagyobb pozíciókat már várhatóan nem nyitnak az olajpapírban. Hozzátette azt is, hogy eseményteli hét előtt áll a magyar piac, lesz egyebek mellett MNB kamatdöntés, OTP gyorsjelentés és lehetséges hitelminősítői vélemény a Moody's-tól.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 662,51 pontos, 1,97 százalékos csökkenéssel, 32 886,03 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt. A Mol 35 forinttal, 0,17 százalékkal 20 865 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 255 forinttal, 2,84 százalékkal 8735 forintra esett, forgalmuk 10,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 13 forinttal, 2,58 százalékkal 490 forintra gyengült, forgalma 4,3 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 169 forinttal, 2,53 százalékkal 6511 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.