DK: összeférhetetlen, hogy Polt Péter lánya az MNB-ben dolgozik

    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke összeférhetetlennek és felháborítónak nevezte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkalmazta Polt Péter egyik lányát, ahol a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna a személyügyek felelőse.
hirdetés
    Varju László az esetet jellemezve úgy fogalmazott, hogy ez "a magyar maffiaállam, amelyet Orbán Viktor kialakított". Úgy tűnik, hogy Matolcsy György jegybankelnök azért alkalmazza Polt Péter családtagjait, hogy a legfőbb ügyész ne indítson ellene nyomozást, amikor "bűncselekményeket követ el" - monda a független képviselő. A politikus indoklásként azt tette hozzá, hogy a legfőbb ügyészség sem a Quaestor-ügyben, sem "a közpénzjelleget elveszítő milliárdok" miatt nem kutatott az MNB után.

    A 24.hu hírportál csütörtökön azt írta, hogy a legfőbb ügyész kisebbik lányát frissen végzett jogászként alkalmazta az MNB, ahol Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége a személyügyek felelőse. Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna ugyan nem vér szerinti rokonok, Polt-Palásthy Marianna a harmadik felesége Polt Péternek, míg Polt Petra a korábbi feleségétől született - közölte a portál.