Erdő Péter és Mádl Dalma adott át ajándékot rászoruló gyermekeknek

    Budapest, 2016. december 22., csütörtök (MTI) - Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete adott át 250 rászoruló gyermeknek névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában csütörtökön.
hirdetés
    A Katolikus Karitász tizenkilencedszer megszervezett Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akciójában gyerekek adnak ajándékot saját játékaikból hasonló korú, szegényebb társaiknak. Idén több mint 15 ezer csomag készült az országban.

    A szeretetszolgálat által kiegészített ajándékcsomagokat országszerte a karácsony előtti napokban adják át az egyházmegyei karitász csoportok munkatársai.

    A Esztergom-Budapesti Főegyházmegye rendezvényén Erdő Péter kiemelte: Jézus a legnagyobb ajándék, amit Istentől kapott az emberiség, Isten ugyanis annyira szerette az emberiséget, hogy önmagát adta, magára vállalva az emberi sorsot. Az emberek karácsonykor, amikor megajándékozzák egymást, Isten ajándékozó gesztusát ismételik, az Istentől kapott ajándékból szeretnének továbbadni valamit - fogalmazott.

    Az ajándékozásban Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója volt a bíboros és Mádl Dalma segítségére.

    (FOTÓ)