Időjárás-jelentés

    Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
hirdetés
    Időjárási helyzet Európában:

    ----------------------------

    Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására errefelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izlandtól nyugatra ciklon örvénylik, amelynek melegfrontja a Brit-szigetek fölött húzódik, emiatt túlnyomóan borult az ég, és többfelé esik az eső. Szintén ciklon található a mediterrán térségben, így ott is sok a felhő, és csapadékos az idő. A Kelet-európai-síkság fölött is erősen felhős az ég, és többfelé alakul ki havazás, egy sekély ciklon hatására. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti, északi részén többnyire -2 és -10, a középső tájakon 0 és +7 fok között változik. A legenyhébb az idő a déli vidékeken, ahol a kora délutáni órákra 11 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a dél felől érkező mediterrán ciklon alakítja.

    Várható időjárás kedd estig:

    ----------------------------

    Fokozatosan tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és dél, délnyugat felől északkelet kivételével egyre többfelé várható hó, havas eső, délen, délkeleten eső is. Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, csak kezdetben északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, délen eső is, ugyanakkor az északkeleti megyékben továbbra sem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, holnap néhol meg is erősödik.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de északkeleten a havas, kezdetben derült tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között várható.