Kétoldalú találkozó az ÁSZ és az OECD vezetői között

    Budapest, 2017. június 26., hétfő (MTI) - Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hivatalában fogadta Angel Gurriát, az OECD főtitkárát és Cséfalvay Zoltánt, Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletének nagykövetét hétfőn Budapesten - közölte az ÁSZ az MTI-vel.
hirdetés
    A találkozón az ÁSZ és az OECD képviselői megvitatták a pénzügyi tudatosság fejlesztésének kérdéskörét és a nemzeti pénzügyi oktatási stratégiákat, illetve a korábbi hazai és nemzetközi kutatások eredményeit. Emellett áttekintették a korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító integritás szemlélet erősítésének kérdéseit, valamint a számvevőszékek és a "jól irányított állam" kapcsolatáról folytattak eszmecserét.

    Domokos László, az ÁSZ elnöke a találkozó témáival kapcsolatban kiemelte: a költségvetés átláthatósága, a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek elszámoltathatósága szempontjából fontos, hogy a közigazgatáson belül folytatódjon az integritás szemlélet elterjedése. Rámutatott: a számvevőszék 2011 óta évente felméri a magyar közszférában a korrupciós veszélyeket, az integritás-felméréshez 2016-ban már több mint 3000 közpénzből gazdálkodó, illetve közvagyont kezelő szervezet csatlakozott. A sorrendben hetedik, 2017-es felmérés jelenleg is folyamatban van - tette hozzá az ÁSZ elnöke.

    A számvevőszék közleménye kitér arra: Budapest hétfőn és kedden ad otthont az OECD harmadik globális termelékenységi fórumának, a konferencia fő témája a globális értékláncok és a termelékenység kapcsolata, tekintettel a magyar gazdaság nyitottságára.