LMP: az ország egyik legnagyobb problémája a bérválság

    Budapest, 2016. december 13., kedd (MTI) - A bérválságot nevezte az ország egyik legnagyobb problémájának az LMP frakcióvezetője az Országgyűlés őszi ülésszakának tevékenységét értékelve keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
hirdetés
    Schmuck Erzsébet azt mondta: ennek ellenére a szezon első szakaszában a kormány megítélése szerint nem csinált semmit, csupán a népszavazással, majd az alkotmánymódosítással volt elfoglalva. Emlékeztetett: pártja ebben nem vett részt, mert feleslegesnek ítélte, a kormány "gyűlöletkampánya" ugyanis szerintük nem járult hozzá a migráció megoldásához.

    A népszavazás sikertelensége után ugyanakkor a kabinet stratégiát váltott - értékelte Schmuck Erzsébet -, a béremelés szükségességét előtérbe helyezve. Mégsem a hazai kis- és közepes vállalkozások mellé állt azonban a kabinet, hanem a multinacionális cégeknek adott mintegy 140 milliárd forintot - értékelt az ellenzéki frakcióvezető.

    Az LMP továbbra is azt szorgalmazza, hogy a kormány szakítson a multik és a hazai nagyvállalatok támogatásával, és a hazai kis cégeket támogassa, azok ugyanis szerinte nem lesznek képesek minimálbéres alkalmazottaik után fejenként plusz 15 ezer forintnyi kiadást kitermelni.

    Pártja emellett a korrupció visszaszorítását is sürgeti - tette hozzá Schmuck Erzsébet.