OS - A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye

    Budapest, 2017. december 19., kedd (OS) - A tavalyi eredményt túlszárnyalva, mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze idén a Baptista Szeretetszolgálat.
hirdetés
    Idén 14. alkalommal hirdettük meg a Cipősdoboz Akciót, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az akció honlapján útmutatást adtunk a csomagok elkészítéséhez, melyeket több mint 200 gyűjtőponton vártunk, hogy még karácsony előtt eljuttathassuk azokat a gyerekekhez: nevelőotthonokban lakóknak, szegénységben élőknek, vagy Böjte Csaba szerzetes árvaházában nevelkedőknek. Mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdoboz ajándékot kaptak a gyűjtőpontok az adományozóktól, s ezek egy részét már kiosztottuk az ország különböző részein. Az akcióhoz ismert emberek is csatlakoztak.

    Idén is útjára indítottuk a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját, hogy az ajándékozók személyre szabott cipősdobozt készíthessenek. Harmadik éve, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti, melyik településre kerül az általa elkészített ajándék. Újdonság ebben az esztendőben, hogy online dobozokat is lehetett vásárolni.

    A 2017-es év akciójának kampányzáróját december 19-én, kedden 14 órakor a Nemzeti Múzeumban rendezték meg, ahol Suba Péter, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgató-helyettese szervezete nevében közel egymillió forintot ajánlott fel jótékonysági célra. A zárón ott volt több mint kétszáz gyermek is, egy részük a Tábita Gyermekhospice Házból érkezett.



    Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

    -------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.