A PASO a Kéknyúllal közösen ad koncertet a Barba Negrában

    Budapest, 2019. február 15., péntek (MTI) - Közös koncertet ad a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) és a Kéknyúl február 23-án a fővárosi Barba Negra Music Clubban.
hirdetés
    Kevés példa van arra, hogy soul és funk muzsikusok ska zenekarral működnek együtt. A PASO és a Kéknyúl hangzásában egyaránt kiemelt szerepe van a fúvósoknak és a Hammond-orgonának - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

    "Bár egymás után fogunk fellépni, számos együttműködésre ad lehetőséget az este. A Kéknyúlhoz biztosan beállok énekelni, hozzánk pedig a fúvósaik csatlakoznak, és a Hammond-orgona mögött is számíthatunk meglepetésekre. Egy új feldolgozásunk is debütál, ami szintén közös zenélésre hív" - idézte a közlemény KRSát (Tóth Kristófot), a PASO frontemberét.

    A 2003-ban alakult PASO alapvetően karibi zenéket játszik, a skából indul ki, ezt egészíti ki a hazai zenei háttérrel, például magyar népzenével. Felléptek a holland Lowlands, a szerb Exit, a spanyol Iboga, a horvát Skaville vagy a német This Is Ska fesztiválon is, eddig öt stúdióalbumot jelentettek meg, a legutóbbi a 2006-os Ghost Train volt. A PASO a ska legnagyobb sztárjaival zenélt együtt, így Victor Rice-szal, Dr. Ring-Dinggal, a Skatalitesszal, a Toastersszel és a New York Ska-Jazz Ensemble-lal.

    A PASO tagjai: KRSa (Lord Panamo) - ének; Mr. P (Benkő Dávid) - Hammond orgona, billentyűs hangszerek, vokál; Koós-Hutás Áron - trombita; Mr. Vajay (Vajay László) - harsona; Luki (Lukács Gábor) - szaxofon; Laca (Nagy László) - gitár; Csakikapitány (Csáki Zoltán) - gitár; Dr. Strict (Pozsgai Vince) - basszusgitár.

    A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl tavaly volt tíz éves, idén új stúdióalbumot készítenek, amiről február 23-án több számot eljátszanak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs Hammond orgonája és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres éneke határozza meg, mellettük Bata István (basszusgitár), Csókás Zsolt (gitár), Badics Márk (dob), Jász András (alt szaxofon), Kováts Gergő (tenor/bariton szaxofon), Puskás Csaba (trombita) szerepel. A zenekar eddigi lemezei: Nahát babám (2011), The Wind Plays Me (2013).