Phjongcshang 2018 - Behozhatatlan a kanadaiak előnye a műkorcsolyázók csapatversenyében

    Budapest/Phjongcshang, 2018. február 11., vasárnap (MTI) - Ugyan a jégtáncosok kűrje még hátravan, ám az éllovas Kanada előnye már behozhatatlan, így aranyérmesnek tekinthető a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.
hirdetés
    A háromnapos viadal utolsó, hétfői napján a versenyben lévő öt csapatból előbb a férfiak mutatták be kűrjeiket, s ebben Patrick Chan, a kanadaiak háromszoros világbajnoka volt a legjobb, megelőzve az orosz Mihajil Koljadát és az amerikai Adam Rippont.

    Ezzel a kanadaiak óriási lépést tettek a végső győzelem felé, ugyanis hét pontra növelték előnyüket a második oroszokkal szemben.

    Következett a nők kűrje, melyben az orosz Alina Zsagitova nagyszerű teljesítményt nyújtott, s nagy fölénnyel végzett az élen, de a kanadai Gabrielle Daleman megszerezte a harmadik helyet, s ezzel az aranyérmet is együttesének. Kanada ugyanis így 5 ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.

    Eredmények (az olimpia honlapjáról):

    műkorcsolya csapatverseny:

    --------------------------

    féri kűr:

    1. Patrick Chan (Kanada) 179,75 pont

    2. Mihajil Koljada (OAR) 173,57

    3. Adam Rippon (Egyesült Államok) 172,98

    női kűr:

    1. Alina Zsagitova (OAR) 15,08 pont

    2. Mirai Nagasu (Egyesült Államok) 137,53

    3. Gabrielle Daleman (Kanada) 137,14

    később:

    jégtánc kűr

    Az állás: 1. (és már aranyérmes) Kanada 63 pont, 2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 58, 3. Egyesült Államok 53, 4. Olaszország 49, 5. Japán 44