Alaptőke-emelés az Opus Global Nyrt.-nél

    Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) - Alaptőke-emelésről döntött az Opus Global Nyrt. igazgatósága - tájékoztatott a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honapján kedden.
hirdetés
    A döntés értelmében a cég Status MPE Magántőkealap irányában fennálló mintegy 2,27 milliárd forint kölcsönkövetelést új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki.

    Az Opus a döntés szerint 7 319 761 darab 25 forint névértékű és 310 forint kibocsátási értékű, 'A' sorozatú új részvényt bocsát ki, amelynek lejegyzésére kizárólag a Status MPE Magántőkealap jogosult. A Status MPE az új részvények átvételére írásbeli kötelezettséget vállalt.

    Az új részvények teljes névértéke 182 994 025 forint, kibocsátási értéke pedig összesen 2 269 125 910 forint. Az igazgatóság döntése szerint az új részvények névértéke és a kibocsátási érték közötti különbözet összegét az Opus Global Nyrt. tőketartalékába helyezi, emellett az új részvények teljes névértékével a társaság jegyzett tőkéjét megemeli, a Status MPE fennmaradó 247 363 forintos követelését pedig kifizeti.

    A közleményben jelezték: az Opus Global konszolidációs körébe tartozó OPIMUS PRESS Zrt. által kibocsátott kötvények egy részének visszavásárlására fordított kölcsönkövetelés apportálásával a cégcsoport konszolidált szintjén is lényegesen csökkent a társaság kötelezettsége.

    Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír a keddi kereskedést 310 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 319 forint, a legalacsonyabb 32 forint volt.