Ausztráliába érkezett Áder János köztársasági elnök

    Budapest/Melbourne, 2016. november 6., vasárnap (MTI) - Ausztráliába érkezett hivatalos látogatásra Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki később Új-Zélandon folytatja az útját - tájékoztatta vasárnap az MTI-t a köztársasági elnöki hivatal.
hirdetés
    Áder János november 6-16. között hivatalos látogatáson vesz részt a két országban. Útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita - tudatta a közlemény.

    Ausztráliai útja során az államfő találkozik Sir Peter Cosgrove-val, Ausztrália főkormányzójával, Malcolm Turnbull miniszterelnökkel, valamint David Hurley új-dél-walesi, Paul de Jersey queenslandi és Linda Dessau Victoria állami kormányzóval.

    Új-Zélandon megbeszélést folytat Dame Patsy Reddy főkormányzóval, John Key miniszterelnökkel és Andrew Little-lel, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjével.

    Áder János látogatást tesz a melbourne-i Magyar Központban, a sydney-i Délvidéki Magyar Szövetség Központjában, továbbá ünnepi istentiszteleten vesz részt az Ausztráliai Magyar Református Egyház queenslandi kerülete fennállásának 65. évfordulója alkalmából a Szent Pál-templomban Brisbane-ben.

    Új-Zélandon a magyar köztársasági elnök felkeresi a wellingtoni Magyar Millenniumi Parkot, és találkozik a wellingtoni és a christchurchi magyarság képviselőivel, illetve Aucklandben az aucklandi és környékbeli magyarság képviselőivel.