Az egyéni befizetések folyamatos emelkedésére számít az OTP Egészségpénztár

    Budapest, 2016. december 21., szerda (MTI) - Az egyéni befizetések folyamatos és gyorsuló emelkedésére számít az OTP Egészségpénztár - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
hirdetés
    A pénztár jelezte, a tavalyi eredményekhez képest 27,6 százalékkal többet, több mint 3,15 milliárd forintot töltöttek fel számlájukra november végéig az OTP Egészségpénztár tagjai. Emellett mivel az adó-visszatérítés miatt a tagok főleg az év végén fizetnek be nagyobb összeget, decemberben rekordösszegű, 850 millió forintos egyéni befizetésre számít a társaság.

    Az egészségpénztár szerint az eredmények azt mutatják, hogy a tagok tudatosan kezelik egészségpénztári megtakarításaikat, és egyre nagyobb számban használják ki az adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket. Tavaly az adóhatóság több mint 584 millió forintot utalt vissza az OTP Egészségpénztár tagjainak, de idén a várakozások szerint ez az összeg túllépheti a 700 millió forintot.

    Mindemellett a pénztár arra számít, hogy jövőre további 600 millió forinttal nőnek az egyéni befizetések, hosszú távon pedig ez a növekedés felgyorsulhat. A 2017-es év "slágere" pedig a gyermekvállaláskor igényelhető, 1 millió forint összegű születési támogatás és a lakáscélú jelzáloghitel-törlesztés támogatása lehet. Ezen szolgáltatások is igénybe vehetők a 20 százalékos adó-visszatérítéssel támogatott egyéni befizetések terhére - olvasható a közleményben.