BÉT - Stagnálását, illetve növekedést várnak a szakértők

    Budapest, 2017. január 26., csütörtök (MTI) - Optimista hangulat jellemzi a nemzetközi tőzsdei kereskedést az MTI-nek csütörtökön nyilatkozó szakértők szerint, akik eltérően ítélik meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kereskedésének várható irányát.
hirdetés
    Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek azt mondta: emelkedésről szólhat a mai nap a BÉT-en. Optimizmus uralkodik a tőzsdéken, a New York-i Dow Jones új csúcson zárt szerdán - mondta. Ma több nemzetközi makroadat is érkezik, ami befolyásolhatja a kereskedést, fél 11-kor teszik közzé a brit gazdaság negyedik negyedéves adatait, délután pedig amerikai gazdasági adatok érkeznek a munkanélküliségről és újlakás-eladásokról - fejtette ki.

    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint is optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a BUX index azonban stagnálással indította az évet. Az elemző oldalazó mozgásra számít a magyar gyorsjelentési szezon kezdetéig.

    Megemlítette, hogy ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Virág Barnabás, a jegybank ügyvezető igazgatója is felszólal egy konferencián, ahol a 2017-es gazdasági kilátásokról lesz szó.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 117,48 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 32 807,71 ponton zárt szerdán. A Mol 140 forinttal, 0,69 százalékkal, 20 265 forintra gyengült, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 86 forinttal, 0,97 százalékkal, 8936 forintra erősödtek, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,97 százalékkal, 519 forintra nőtt, forgalma 1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,33 százalékkal, 6290 forintra emelkedett, forgalmuk 916,4 millió forintot ért el.