Corvinus: az egyetem elkötelezett a szabályozott működés mellett

    Budapest, 2016. december 21., szerda (MTI) - A Budapesti Corvinus Egyetem elkötelezett a szabályozott működés feltételrendszerében még fennálló feladatok végrehajtása mellett - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) utóellenőrzését követően.
hirdetés
    Az egyetem közleménye szerint az ÁSZ utóellenőrzése is igazolta az elmúlt években a felelős gazdálkodás kialakítására tett erőfeszítéseket.

    Emlékeztettek: az ÁSZ még 2015-ben tette közzé a Budapesti Corvinus Egyetem 2009 és 2013 közötti gazdálkodásáról szóló jelentését. Az ebben megfogalmazott kilenc feladatból az egyetem hetet teljes körűen, kettőt pedig részben hajtott végre az intézkedési tervben foglalt határidőre.

    Az ÁSZ hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az egyetemen elmaradt a kockázatkezelési rendszer intézményi szintű felülvizsgálata, valamint az ellenőrzési nyomvonalak intézményi szintű elkészítése sem volt teljes körű. Az ÁSZ figyelemfelhívó levéllel fordult az egyetem kancellárjához annak érdekében, hogy a szabályszerű feladatellátás érdekében intézkedjen a feltárt hiányosságok megszüntetéséről.