Czibere: három programmal segít a kormány a hajléktalanságon

    Budapest, 2016. december 22., csütörtök (MTI) - A kormány hárompontos komplex programmal segít a hajléktalanságon, ehhez kapcsolódik legutóbbi programja is, amelyben négyezer hajléktalan négy éven át kap minden munkanapon meleg ételt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
hirdetés
    Czibere Károly kifejtette: először a hajléktalanná válás kockázatát kell csökkenteni a lakhatási szegénység kialakulásának minimalizálásával, ezt is szolgálta egyebek mellett a rezsicsökkentés és az adósmentő program. Ha valaki hajléktalanná válik, mindenképpen segítségre szorul, ebbe illeszkedik a négy évig tartó ételosztó program, illetve egészségügyi tanácsadás. A harmadik rész, hogy segítenek a hajléktalanoknak minél hamarabb önálló életvitelt kialakítani.

    Az államtitkár beszélt arról is, hogy 2017 tavaszán újabb programot indítanak, ennek keretében a három év alatti rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeknek osztanak majd ételt.