DK: a kormány milliárdokat visz külföldre hitelként

    Budapest, 2017. augusztus 25., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint a kormány több mint száz milliárd forint közpénzt készül ellopni külföldi országokon keresztül.
hirdetés
    A párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ezúttal Nigériába kerül 16 milliárd forint egy "állítólagos árvízvédelmi tanulmányra", pedig a pénzt még a Budapesten élő nigériaiak szerint is el fogják lopni. Az Orbán-kormány nem először ad távoli országoknak hitelt a magyarok pénzéből, korábban Laosz 41 milliárd, Irán 26 milliárd, Grúzia pedig 20 milliárd forintot kapott az adóbefizetésekből - hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

    A DK szerint a Fidesz azért viszi hitelként külföldre a milliárdokat, mert a külföldön ellopott pénzeket nehezebb lesz visszaszerezni az elszámoltatás keretében - közölte a politikus.

    Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek arra a bejelentésére, hogy Magyarország konzultációra hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét és meghatározatlan időre abbamarad a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között. Az ellenzéki politikus példátlannak nevezte, hogy két uniós ország megszakítsa egymással a diplomáciai kapcsolatot. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb lépést tett abba az irányba, hogy eltávolítsa az országot az Európai Unióból - jelentette ki.

    A DK szolidaritást vállalt a nagykövettel és Hollandiával is - mondta Ara-Kovács Attila.