Elfogtak Boszniában egy férfit a Vucic háza közelében talált fegyverekkel kapcsolatban

    Belgrád/Banja Luka, 2016. november 7., hétfő (MTI) - Elfogtak a boszniai Banja Lukában egy férfit, akinek köze lehet azokhoz a fegyverekhez, amelyeket Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök családjának háza közelében találtak október végén - közölte a Klix.ba boszniai hírportál hétfőn.
hirdetés
    A boszniai Szerb Köztársaság belügyminisztériuma megerősítette, hogy a rendőrség a hét végén elfogott egy férfit, akit a szerb rendőrség illegális fegyver- és robbanószer-előállítással és -kereskedelemmel gyanúsít. A gyanúsítottat átadták a boszniai bíróságnak, amely elrendeli kiadatását. Az információk szerint a férfinak köze lehet azokhoz a fegyverekhez, amelyeket október 29-én találtak Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szüleinek Belgrád közelében fekvő házától nem messze.

    A talált arzenálban egy rakétagránát-vető, négy kézigránát és precíziós (mesterlövész) puska lőszere is volt, a vizsgálatokból pedig kiderült, hogy a gránátvető a horvát harctérről, két kézigránát pedig a boszniai frontról származik. A fegyvereket olyan helyen rejtették el, ahol a miniszterelnököt szállító konvojnak minden alkalommal lassítania kell az útviszonyok miatt.

    Aleksandar Vucic hétfő este a szerbiai közszolgálati televízió interjúműsorában ismerteti a nyomozás eddigi menetét és a feltárt információkat.