Erkölcsi és anyagi elégtételt követel a Szeviép-ügy károsultjainak a helyi Fidesz

    Szeged, 2017. március 31., péntek (MTI) - A Fidesz szegedi elnöke szerint erkölcsi elégtételt és anyagi kárpótlást kell kapniuk a Szeviép-ügy károsultjainak.
hirdetés
    Nógrádi Tibor pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a következő hónapokban azért fog dolgozni, hogy az a 433 vállalkozás, csaknem ötezer család, amely földönfutóvá vált a Szeviép-ügy miatt, valamilyen állami segítséget kapjon.

    Kifejtette, 2006 és 2010 között Szeged gazdasági és politikai életét egy olyan csoport határozta meg, amelynek tagja volt Ujhelyi István jelenlegi szocialista európai parlamenti képviselő, Szentgyörgyi Pál MSZP-s gazdasági alpolgármester és a Szeviép-csoport egyik tulajdonosa. Ők döntöttek a beruházási irányokról, a sporttámogatásokról - tette hozzá. Ezek a döntések azonban nem születhettek volna meg Botka László MSZP-s polgármester tudta és beleegyezése nélkül - hangsúlyozta Nógrádi Tibor.

    A Szeviép csődje során eltűnt több mint tízmilliárd forint - közölte a politikus, hozzátéve: ennek az összegnek egy része pártfinanszírozásra szolgálhatott, és az MSZP kasszájába került.

    A Fidesz szegedi elnöke szerint ki kell derülnie, mi történt 2006 és 2010 között a Szeviéppel, milyen kapcsolat volt a város és a cégcsoport között, és hova tűnt a pénz a vállalkozásból.