Illegális migráció - Nógrádi György: a migránsokat Európán kívül kell tartani

    Budapest, 2017. április 1., szombat (MTI) - Európában egyre elfogadottabb az a magyar álláspont, hogy a migránsokat Európán kívül kell tartani - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
hirdetés
    Egyre több uniós ország osztja azt az elsőként magyar részről megfogalmazott álláspontot, hogy hot spotokat kell létrehozni Észak-Afrikában, hogy már Európán kívül vizsgálhatók legyenek a bevándorlók, és ne nagy létszámban, ellenőrizetlenül jöjjenek az európai kontinensre - magyarázta a szakember.

    Senki nem mondja, hogy minden migráns terrorista, de azt igen, hogy ha nagy létszámban jönnek, nem lehet őket ellenőrizni - tette hozzá.

    A pénteki NATO-csúcsról a szakember elmondta: a katonai szervezet kiállt Ukrajna függetlensége és területi integritása mellett, elutasította a Krím orosz elfoglalását, ugyanakkor Oroszországgal folyamatos a konzultáció és jó az együttműködés.

    Kifejtette, az Egyesült Államok azt várja, hogy az Iszlám Állam elleni háborúban ne csak egyes NATO-tagállamok, hanem maga a katonai szervezet is vegyen részt, mert ez minőségileg sokkal magasabb szintű koordinációt eredményez. Szíriával kapcsolatban pedig fordulat állt be Amerika politikájában, immár Asszad jelenti a folyamatosságot, úgy néz ki "életben tud maradni" - mondta el Nógrádi György.