Kézikönyv gyerekeknek szóló pénzügyi megoldások kidolgozásához

    Budapest, 2017. március 30., csütörtök (MTI) - Új kézikönyvet mutatott be a Mastercard és a Child  Youth Finance International civil szervezet, amely a gyerekeknek szóló pénzügyi megoldások kidolgozásához ad segítséget a bankoknak, pénzügyi szolgáltatóknak.
hirdetés
    A Mastercard csütörtöki tájékoztatása szerint a Biztonságosabb fizetési megoldások kiskorúaknak című kiadvány bemutatja azokat az igényeket, kockázatokat és felelősséget, amellyel a szektor döntéshozói és szolgáltatói szembesülhetnek a kiskorúaknak szánt termékek kidolgozása során.

    A közlemény szerint amellett, hogy segíti a fiataloknak megfelelő és biztonságos termékek létrehozását, a könyv célja az is, hogy elősegítse a párbeszédet a szülők és gyermekeik között. Igy a pénzügyi szolgáltatóknak és a szülőknek is lehetőségük van a gyerekek pénzügyi esélyegyenlőségre, önállóságra és felelősségre nevelésére.

    A kiskorúaknak szóló pénzügyi szolgáltatások funkcionális és felügyeleti követelményei a gyerekek kora és fejlettsége szerint változnak, a cél az, hogy a gyerekek a saját fizetési eszközeiket és pénzüket tudják kezelni a saját szintjüknek megfelelően - hangsúlyozták a közleményben.