Kvótareferendum - CÖF-CÖKA: a civilek elutasítják a kvótát

    Budapest, 2016. szeptember 27., kedd (MTI) - A civilek elutasítják a kötelező betelepítési kvótát, ezért október 2-án részt vesznek a népszavazáson - jelentette ki a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke a CÖF-CÖKA keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
hirdetés
    Csizmadia László hozzátette: azért fontos, hogy eredményes legyen a népszavazás, mert az elindíthatja az Európai Unió politikájának megváltozását, illetve az alaptörvény módosítását is.

    Mint mondta, magyar nép nem fogja elfogadni, hogy "önkéntes pusztulásra" ítéljék.

    Közölte: a CÖF-CÖKA a nyár eleje óta mintegy 130 fórumot tartott országszerte, és ezek eredménye, illetve az őket támogató mintegy 15 ezer levél alapján az derült ki, hogy a civilek véleménye szerint a Közel-Keletre irányuló amerikai demokráciaexport nem volt eredményes, és Európa nem készült fel az ennek nyomán keletkező újkori népvándorlásra.

    Csizmadia László az egyik legnagyobb problémának nevezte a közös határvédelem hiányát, aminek következtében Görögországon és Olaszországon keresztül átjáróházzá vált a kontinens. Mindennek nyomán megbénult a brüsszeli bürokrácia; leállt az EU-Törökország megállapodás végrehajtása is, és a balkáni országok egyre inkább migránstáborrá változnak - tette hozzá.

    Ebben a helyzetben kényszerült több ország, így Magyarország, Szlovénia és Ausztria önálló határvédelemre, és egyre inkább erősödik az európai népek ellenállása saját vezetőikkel szemben - mondta. Annál is inkább - folytatta -, mert a civilek véleménye szerint a brüsszeli vezetés túlterjeszkedett a hatáskörén, és olyan nyomást gyakorol a nemzetállamokra, amihez nincsen joga.

    Csizmadia László kitért arra is: az emberek nem nézik jó szemmel, ha "álcivil szervezeteket pénzhatalmi erők", például Soros György mozgatnak.

    Fricz Tamás, a CÖF másik alapítója azt hangsúlyozta: a magyar népszavazás szimbolikus, hiszen a demokráciát védi a globális uralommal szemben; emellett a referendum a nemzeti szuverenitás kifejeződése. A népszavazás arról is szól, hogy "ragaszkodunk-e önálló migránspolitikánkhoz".

    Ebben a helyzetben - folytatta - olyan világszemléleti konfliktusok bontakoznak ki, mint a globalizmus és a nemzetállamok ellentéte. Míg az egyik álláspont szerint csak a nemzetállamok feletti szervezetek alkalmasak a világ problémáinak megoldására, addig a másik álláspont az, hogy a nemzetállam "a konfliktusok kezelésének organikus egysége"; ezt a nézetet képviseli a magyar kormány is - mondta Fricz Tamás.

    Véleménye szerint minden magyar ember kötelessége, hogy október 2-án elmenjen szavazni, mert nemet kell mondani a multikulturalizmusra.

    Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő arról beszélt, hogy az EU és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás térdre kényszerítheti Európát, és közvetetten a bolygó pusztulásához vezethet. Megjelenhetnek a klónozott élelmiszerek Európában, illetve az egyezmény katasztrofális hatást gyakorolhat az európai gyógyszer-, jármű- és vegyiparra - tette hozzá. Ifj. Lomnici Zoltán attól is tart, hogy a megállapodáshoz kapcsolódó, a tervek szerint felálló választott bíróságok az amerikai nagyvállalatok érdekeit preferálják majd.